Helft zzp’ers kan belastingvoordeel niet missen

Geplaatst: 15-02-2016

Zonder de zelfstandigenaftrek, een belastingvoordeel speciaal voor zzp’ers, zou een groot deel van de zelfstandigen niet meer kunnen rondkomen. Dat blijkt uit onderzoek van Een Vandaag onder ruim 2.000 zzp’ers

55% van de zelfstandigen zonder personeel zeggen dat hun voortbestaan als zelfstandige zonder het belastingvoordeel in redelijk tot grote mate in gevaar komt.

Met de zelfstandigenaftrek hoeven zelfstandigen over de eerste 7.000 euro die ze verdienen geen belasting te betalen. De Sociaal Economische Raad (SER) kijkt op dit moment, in opdracht van het kabinet, of dit voordeel voor zzp’ers moet blijven. Het voordeel is omstreden, omdat werknemers in loondienst de aftrekpost niet hebben. zzp'ers kunnen daardoor onder het tarief van een vaste werknemer duiken.

Ton Heerts, voorzitter van de FNV, is ook ontevreden. Hij roept op tot ingrijpen. Volgens hem verdwijnt het fiscale voordeel te vaak in de zakken van opdrachtgevers die zelfstandigen dwingen akkoord te gaan met lage tarieven. ,,Het is een vorm van staatssteun geworden om de loonkosten te drukken.”

Bron: rtlNieuws

 


Gratis advertenties plaatsen